29 bírságot szabtak ki a II. kerületben elpöckölt csikkekért egy hét alatt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

Szeptember elseje óta 5000 - 150 000 forintos bírságot lehet kiszabni a kerületben. 

„29 bírságot szabtak ki a II. kerületben egy hét alatt cigicsikkek eldobásáért. A bírságokat a kerület városrendészete a Széll Kálmán téren, a Lövőház utcában, a Fény utcában, a Margit körúton és a Patakhegyi utcában szabták ki. Ez a szám szomorúan nagy, de még ennél is szomorúbb, hogy hányan tartják teljesen természetesnek a csikkek eldobálását, ugyanis erre a mozdulatra nincs mentség. Igazából mindenki tudja, aki ilyet tesz, hogy szemetel, és mindezt úgy, hogy távolról sem érdekli a köztisztaság. A csikkek flegma elpöckölésében ez köszön vissza” – írja Őrsi Gergely a Facebookon. 

A polgármester szerint rendkívül szennyező és káros hulladékról beszélünk, hiszen arzént, formaldehidet, ólmot, hidrogén-cianidot, és ammóniát tartalmaz többek között a csikk, „ráadásul borzasztóan néz ki az a terület, ahol eldobott csikkek sorakoznak”. Szeptember eleje óta 5000-től 150 000 forintig terjedő pénzbírság szabható ki elpöckölt cigarettacsikkek miatt a II. kerületben. 

„Arra kérünk mindenkit, hogy ügyeljen a köztisztaságra, és ne szórja el az utcán a csikket, hiszen így megkímélhető környezetünk egy erősen szennyező hulladéktól, és a bírságot is fölösleges kockáztatni. Városrendészeinknek sem ez a legfontosabb feladata, hiszen segítenek az iskolakezdésnél, folyamatosan jelen vannak a lomtalanításon, kapnak bejelentéseket és sorolhatnánk, teendő van bőven. Bízom benne, hogy a csikkek eldobálása visszaszorul, és nem lesz szükség bírságolásra. A héten pedig elkezdődik az egyeztetés a dohányboltokkal annak érdekében, hogy hatékonyan működhessünk együtt a köztisztaság javítása érdekében”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk