Semjén készíti elő a 2023-as pápalátogatást

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

Ferenc pápa jövő tavasszal érkezhet Magyarországra. 

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányhatározat „a 2023. évi pápalátogatás előkészítése és lebonyolítása kormányzati felelősének kijelöléséről” – vette észre a 24.hu

„A Kormány Őszentsége Ferenc pápa 2023. évre tervezett magyarországi látogatása előkészítésének és lebonyolításának kormányzati felelőseként a miniszterelnök általános helyettesét jelöli ki” – olvasható a határozatban, magyarul a pápalátogatást Semjén Zsolt bonyolítja le, aki egyébként az egyházügyekért felel a kormányban. 

Novák Katalin köztársasági elnök jelentette be, hogy a katolikus egyházfő megerősítette, szándékában áll jövőre Magyarországra látogatni. Az államfő 40 perces magánaudiencián járt Ferenc pápánál, akinek hivatalos meghívólevelet adott át. Novák szerint a pápa jövő tavasszal érkezhet Magyarországra.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk