380 millió forintos fizetést kapott tavaly Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója

  • narancs.hu
  • 2022. április 7.

Belpol

Egy 2019-es törvénynek köszönhetően már ez is nyilvános adat. A közzététel segíti a magyar fizetési transzparencia kialakulását.

A Budapesti Értéktőzsdén közzétette javadalmazási jelentését a Mol, a Waberer’s és a Rába Nyrt. is. Azt, hogy mennyit keres a vállalatvezetés tavaly még nem kellett publikálni, de egy 2019-es törvénynek köszönhetően már ez is nyilvános adat – írja a Forbes.

Mindez alapján Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója 380 millió 811 ezer 428 forintot keresett az előző évben. A csoportszintű vezérigazgató-helyettes Világi Oszkár pedig 325 millió 416 ezer 290 forintot. Ám a részvény alapú juttatásoknak köszönhetően a külsős tagoknak sem lehetett oka panaszraCsányi Sándor 78,5 milliót, Anthony Radev majdnem 60 millió forintot kapott.

A Forbes megjegyzi, elsőre sokkolónak hathat, mennyit keresnek a vezetők, azonban nyugaton jellemző a topmenedzsment kiemelkedő díjazása. Az adatok nyilvánosságra hozatala pedig segíti a magyar fizetési transzparencia kialakulását.

Már több, a BÉT-en jegyzett vállalat is elérhetővé tette a javadalmazási jelentését – köztük a Telekom és a Richter is. Ezeknél a cégeknél szintén százmilliókat keresnek a vezérkarban. A jelentéseket a vállalatok többsége az éves rendes közgyűlési előterjesztések többszázoldalas mellékleteiben közli. Úgy tudni, az Appeninn és az Opus Global várhatóan pénteken teszi közzé az előterjesztéseit, az ő javadalmazási jelentésükről így egyelőre nincs adat.

(Forbes)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk