41,6 milliárdos nyereséget ért el Mészárosék cége

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. április 8.

Belpol

A tavalyi évről szóló beszámoló szerint ez az Opus Global Nyrt. fennállása óta elért legjobb eredmény.

Az Opus Global vállalatcsoport 2021-ben a világjárvány újabb és újabb hullámai, valamint a világgazdaságban elinduló negatív makrogazdasági folyamatok hatása ellenére konszolidált szinten 889,5 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 314,5 milliárd forint saját tőkével zárt, míg a teljes átfogó eredménysoron 41,6 milliárd forint nyereséget ért el – írta az MTI pénteken a cég közleményére hivatkozva.

Az Opus Global Nyrt. konszolidált szinten 307,8 milliárd forintos működési bevétel mellett több mint 45 milliárdos EBITDA-ról (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) számolt be 2021. évi jelentésében, az eredmény megduplázódott a tavalyi értékhez képest. A cégcsoport valós teljesítményét leginkább láttató érték egy év alatt közel 23 milliárd forintos emelkedést ért el.

Bár a működési költségek is nőttek, de ez a változás elmaradt a bevételek növekedésétől, így a csoport tevékenységből adódó üzemi eredménye 17,1 milliárd forint nyereség lett, ami 18,1 milliárdos eredménynövekedést jelent a tavalyi évi veszteséggel szemben. A cég jelentése szerint 2021. meghatározó stratégiai célkitűzésének megvalósítása, az energetika szegmensének kiépítése és integrációja sikerrel zárult, aminek köszönhetően az Opus Csoport a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé vált.

2022 márciusában az Opus Global Nyrt. immár negyedik alkalommal kapott kiemelkedő hitelminősítést a német Scope független minősítő cégtől, megerősítve a vállalati stabil BB minősítést. A kötvénykibocsátáshoz kötődően ismételten BBB- minősítést szerzett.

A Telex a közleménnyel kapcsolatban emlékeztet arra, hogy a kormányhoz közel álló tőzsdei cégek részvényeinek árfolyama emelkedett a Fidesz újabb kétharmados győzelmének hírére, mert a piac arra számít, hogy például az Opus Global Nyrt. is – amelyet több mint 16,5 milliárd forinttal értékelt fel a választási eredmény – újabb állami megrendelésekre számíthat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk