50 milliárdos hitelből vásárolja fel a Titászt Mészáros Lőrinc

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 21.

Belpol

A NER kedvenc milliárdosa ráadásul saját magától veszi fel a hitelt.

Az Opus Energy Kft. 50 milliárd forint hitelt vesz föl az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) megvásárlásához – írja a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt. közleményében, amelyet szombaton tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A hitelszerződést az MKB Bank Nyrt.-vel és a Takarékbank Zrt.-vel kötötték meg. Az ügylet érdekessége, hogy mindkét bank ugyancsak az Orbán Viktorral meglehetősen közeli kapcsolatban lévő volt felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik.

A kölcsön a szolgáltató felett 100 százalékos befolyást biztosító részvények megvásárlására fordítják a közlemény szerint. Az Opus tavaly decemberben tett ajánlatot az E.On-nak a Titász 100 százalékos részvénycsomagjára, majd márciusban aláírták az adásvételi szerződést is, ahogy erről korábban beszámoltunk. A tranzakció a hatósági engedélyek beszerzésével idén zárulhat le.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk