45 százalékon áll a Fidesz, 27 százalékon a Tisza

  • narancs.hu
  • 2024. június 5.

Belpol

A Závecz Research szerint a biztos szavazók 11 százaléka választaná most a DK–MSZP–Párbeszéd listáját.

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a teljes választókorú népesség 31 százaléka a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját támogatja, 19 százalék a Tisza Pártét, 9 százalék a DK–MSZP–Párbeszéd listáját – írja a 24.hu. Ebben a körben a Momentumnak 4, a Mi Hazánknak 3, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak és az LMP-nek 2–2 százalékos a tábora. A Mindenki Magyarországa Néppárt, a Második Reformkor Párt és a Jobbik 1–1 százalékot mondhat magáénak.

Azok körében, akik biztosra ígérik részvételüket a választáson, és azt mondják, tudnak választani az EP-listák között, a Fidesznek 45 százalékos a tábora, a Tisza Pártnak 27 százalékos, a DK–MSZP–Párbeszéd triónak 11 százalékos. E pártokon kívül a Závecz Research szerint a Mi Hazánk még lehet 5 százalékos tábora, tekintettel arra, hogy a híveinek nagy a részvételi hajlandósága. A Momentum választóira ugyanez az elszántság – a közvélemény-kutató szerint – nem jellemző, 4 százalék támogatja ebben a körben. 

A többieket a vonal alatt mérik.

Az adatok alapján a Fidesz 11 mandátumot szerezne, a Tisza Párt 7-et, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség kettőt ,a Mi Hazánk egyet. Ha a Momentum is bejutna az Európai Parlamentbe egy képviselővel, valószínűleg a Tisza Pártnak jutna eggyel kevesebb mandátum. A Závecz Research hozzáteszi, hogy a kampány, a mozgósítás még változtathat ezeken az erőviszonyokon. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk