50 milliárdért veheti meg a 4iG a T-Systems-et

  • narancs.hu
  • 2019. július 30.

Belpol

Az üzlet pedig jóval nagyobb, mint amiről az első találgatások szóltak.

Már egy ideje zajlik a találgatás arról, hogy pontosan mit és mennyiért vásárol meg az állami megrendelésekkel szépen kitömött 4iG a Magyar Telekomtól. Az Index.hu mai cikke szerint a végső vételár 50 milliárd lehet, az üzlet pedig jóval nagyobb annál, mint amiről az első találgatások szóltak.

Mészáros Lőrincék megvásárolják a Telekomtól a T-Systems Magyarországot

A nap biznisze. A 4iG megállapodást írt alá a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról - közölte a 4iG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A 4iG egy Mészáros Lőrinchez közeli cég, amúgy Jászai Gellért többségi tulajdonában áll. A tranzakcióval a T-Systems Magyarország leányvállalatai is a tulajdonába kerülnek.

Annak ellenére, hogy a 4iG az utóbbi időben sok állami megbízást kapott, nem valószínű, hogy olyan szinten nyereséges legyen, hogy segítség nélkül meg tudja vásárolni a T-Systems-et. Az Index szerint a Magyar Nemzeti Bank segíthet az üzletben, mégpedig az MNB által indított kötvényprogrammal. Ennek lényege, hogy az MNB összességében 300 milliárd forint erejéig, akár a vállalatok által kibocsátandó kötvénymennyiség 70 százalékát, de cégenként legfeljebb 20 milliárd forintot hajlandó maga lejegyezni.

Figyelmébe ajánljuk