Öt és fél hónap: ennyit dolgoznak idén a képviselők

  • narancs.hu
  • 2019. július 30.

Belpol

Tudják, hogy mennyiért?

Idén rekord rövid volt, illetve lesz a parlamenti szezon: mindössze öt és fél hónapig tart, februártól április elejéig, május végétől július közepéig, valamint október közepétől karácsonyig, írja az mfor.hu.

Kósa Lajos ugyanis elmondta egy keddi sajtótájékoztatón, hogy "választási kampányban nem szerencsés parlamenti ülést tartani", az önkormányzati választások időpontja pedig október 13-a, a Fidesz tehát azt szorgalmazza, hogy csak utána üljenek össze a képviselők, ne szeptemberben. Ennek értelmében a képviselőknek három hónapos nyári szabadságuk lesz, július 13-tól október 13-ig.

Április elejétől május végéig a képviselők szintén nem üléseztek, akkor az EP-választások miatt.

A képviselők persze a saját választókerületükben ezekben az üres időszakokban is végezhetik a munkájukat, a Parlamentben viszont nem kell megjelenniük.

Az országgyűlési képviselők tiszteletdíját tavaly augusztusban emelték fel, azóta körülbelül bruttó egymillió forintot keresnek.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.