6 fokban tartottak írásbeli vizsgát az ELTE-n

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Belpol

A vizsga két órán át tartott. Nem egy vizsgát tartottak a távollétre átállt épületben.

Bár az Eötvös Loránd Tudományegyetem kampuszai a vizsgaidőszakra és az utolsó tanítási hétre távollétre álltak át, emiatt a vizsgákat is online kell megtartani, mégis 6 fokos teremben kellett írásbeliznie a bölcsészkar néhány hallgatójának– írja hvg.hu. A vizsga két órán át tartott az egyik hallgató elmondása szerint, aki fotókat is küldött a lapnak a körülményekről: a felvételen egy hőmérő látható, amelynek higanyszála 6 és 7 fok között álldogál.

"Nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől, amit a vizsgáztatók a radiátorok mellől néztek végig. Azt azért jelezték, hogy a kabátunkat felvehetjük, de a fülünket ne takarjuk el, nehogy fülessel csaljunk. Ez a vizsga ráadásul meghatározza a továbbiakat a tanár szakosoknak, hiszen nem mehetünk rövid tanítási gyakorlatra az abszolválása nélkül" – mondta az egyik hallgató. Hozzátette, úgy tudja, aznap nem ez volt az egyetlen vizsga az épületben.

A dékáni utasítás alapján jelenleg a vizsgákat külső helyszínen, az ELTE Egyetemi Könyvtárában és a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban lehetett volna tartani, a tervek szerint itt került volna sor a végül extrém körülmények között vizsgázó tanár szakosok írásbelijére is. Csakhogy pénteken e-mailben tájékoztatták őket, hogy mégis a Múzeum körúti kampusz egyik épületébe kell menniük. A változtatást az intézmény egyik oktatója is megerősítette a lapnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk