Újra kapnak üzemanyagot a kis töltőállomások a MOL-tól

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Belpol

Egyelőre az igényelt mennyiség negyedét. De mennyiségi korlátozás már ezeken a helyeken sincs.

A hét eleje óta ismét kapnak üzemanyagot a MOL-tól a magyarországi kis kutak – nyilatkozta a vg.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. A MOL korábban hetekig nem tudta ellátni ezeket a töltőállomásokat.

A kis kutaknak egyelőre az igényelt mennyiség negyedét szállítja a MOL.

Egri abban bízik, hogy január közepére visszaállhat a korábbi üzletmenet. A most érkező mennyiség arra elég, hogy a fehér – azaz nem nagy márkához tartozó – töltőállomások megkezdjék a készleteik visszapótlását.

Az érdekképviselet vezetője úgy tudja, mennyiségi korlátozás a kis kutakon sincs már, a kínálat azonban még messze nem maximális.

Egri Gábor szerint egyre több autós tér vissza a fehér kutakhoz, miután december 6-án eltörölték az üzemanyagok hatósági árát, így ezeken a helyeken akár ismét él a tapasztalható árelőny.

A lapnak a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára is kezdődő visszarendeződésről beszélt. Grád Ottó is reméli, hogy rövidesen visszatér a hazai üzemanyagpiac normál állapota, és hamarosan megszűnnek a tankolás mennyiségi korlátai a tagvállalataik töltőállomásainál.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a holtankoljak.net előrejelzése alapján a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára szerdától 4 forinttal csökken, a gázolajé azonban 7-tel emelkedik. Az előbbi átlagára így a hét közepétől literenként 643, az utóbbié pedig 718 forint lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk