606 elítéltet engedtek el a magyar börtönökből a fogvatartott 2636 embercsempész közül

  • narancs.hu
  • 2023. május 23.

Belpol

További elítéltek elengedésével lehet számolni. 

Kedden kora délutánig 606 külföldi embercsempész távozhatott összesen 26 büntetés-végrehajtási intézetből, miután a kormány kiterjesztette a reintegrációs őrizetet, közölte a 24.hu megkeresésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) kommunikációs főosztálya.

Az összes fogvatartott embercsempész, azaz 2636 fő esetében vizsgálták a reintegrációs őrizetre bocsájtás lehetőségét. A vonatkozó kormányrendelet értelmében az elítélt és Magyarországról jogerősen kiutasított embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az ország területét, ám ez nem a büntetés eltörlését jelenti.

„A jelenleg rendelkezésünkre álló adatok szerint közülük 808 fő az a külföldi állampolgárságú, jogerősen elítélt, kiutasított fogvatartott, akik kizárólag embercsempészést követtek el – más kapcsolódó bűncselekmény nélkül –, azaz ennyien felelnek meg a jogszabály által meghatározott feltéteknek” – közölte a BvOP a portállal. Ez azt jelenti, hogy hamarosan várhatóan további 202 embercsempész szabadulhat még a rácsok mögül.

Rétvári Bence belügyi államtitkár a témában azt nyilatkozta, Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk