Az Ismerős Arcok lesz a hangulatfelelős Kammerer Zoltán polgármesteri mandátumátadó ünnepségén

Belpol

A kampány során már találkozott az együttes tagjaival. 

A Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán nagyarányú győzelmet aratott a május 14-én rendezett időközi polgármester-választáson. A szavazatok több mint 58 százalékát gyűjtötte be, a szerdán délután hat órakor rendezett mandátum átadó ünnepségen pedig a hangulatfelelős az Ismerős Arcok nevű együttes lesz – derül ki Kammerer Facebook-posztjából. 

Az Ismerős Arcok talán legismertebb száma a Nélküled, amit egyfajta himnuszként tartanak számon a jobbos világban. (Rendszeresen felcsendül például a magyar válogatott meccsei előtt. Fideszes körökben szabályos hisztériát keltett egy emlékezetes műbalhé: Miklósi Gábor, az Index korábbi, a 444.hu jelenlegi munkatársa 2019-ben a Puskás Aréna átadó ünnepségén nem állt fel, amikor felvidéki magyar gyerekek vezetésével elhangzott a dal. A kormánypárti Origo egészen konkrétan azt írta, hogy „az Index alkalmazottja tudatosan megalázta” őket.) Nyerges Attila frontember a dalt elénekelte 2018-ban a Fidesz kampányzáró eseményén, valamint a 2021-es Békemeneten is. 

Kammerer Zoltán a kampány során több állami intézmény vezetőjével találkozott, de sort kerített arra is, hogy az együttes tagjaival beszélgessen (és posztoljon erről). 

Legutóbb akkor foglalkoztunk az Ismerős Arcokkal, amikor a 2021-es országgyűlési választásokat megelőzően egy fóti civil szervezet 20 millió forintot kapott a Pest megyei önkormányzattól egy rendezvény megtartására, amelynek Tuzson Bence országgyűlési képviselő volt a fővédnöke, és ahol az együttes is fellépett. 

Az időközi választásra azért került sor, mert a 2019-ben még az ellenzéki összefogás színeiben polgármesteri széket elnyerő Balogh Csaba februárban lemondott (ennek hátterét ebben a cikkünkben foglaltuk össze). Kammerer megválasztását követően pár nappal írtuk meg, hogy a Pest megyei közgyűlés fideszes propagandalapokat gondozó civil szervezetek támogatásáról döntött. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk