A 22 éves helyettes államtitkár már el is indult meghallgatni a fiatalokat

  • narancs.hu
  • 2020. január 11.

Belpol

A Nyírségben kezd, ifjú kereszténydemokratákkal találkozik.

Rácz Zsófia helyettes államtitkár a Facebookon jelentette be, hogy elindult az országjárás, a hétvégén elsőként Érpatakon az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön egyesület és az IKSZ – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség rendezvényén vesz részt, ahol agráriumban elő és dolgozó fiatalokkal találkozik.

Rácz nem egyedül indult útnak, az IKSZ elnöke, Nacsa Lőrinc is vele tart. Nacsa azt írta szintén a Facebookon, hogy olyan fiatalokhoz mennek, ahol az önkormányzatiság, az önkéntesség és a jövő lesz a téma.

Novák Katalin korábban úgy definiálta a 22 éves helyettes államtitkár feladatát, hogy neki kell a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallania, megértenie és a megfelelő csatornákon keresztül azokat továbbítani a döntéshozó fórumokhoz. De feladatai közé tartozik az is, hogy a kormányzat által a magyar fiataloknak kínált lehetőségeket olyan formában juttassa el, ismertesse meg az érintettekkel, ahogy azt ők "megértik, meghallják".

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.