A BKK válasza

  • 2013. június 10.

Belpol

A BKK most is gyors volt, mint mindig. Reggeli kérdésünkre – miszerint miért nem jár ma ingyen villamos – máris itt a válasz, amit nyilvánvaló okokból kommentár nélkül közlünk.

Tisztelt Uram!

A Budapesti Közlekedési Központ saját kommunikációs eszközeivel az árvíz kezdete óta folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit az életbe lépett és a várhatóan életbe lépő változásokról, hogy az utasokat előre felkészítse a megváltozott forgalmi rendre, értesítse az utasokat a módosított menetrendekről, útvonalakról. Ugyanígy tesznek kérésünkre az együttműködésre nyitott médiumok, televíziós és rádiós híradók, online híroldalak szerkesztőségei. Fontos tudni, hogy ha az egyik vonalon megszűnik a tömegközlekedés, akkor a felszabaduló autóbuszokat és villamosokat egy másik útvonalon állítják forgalomba. Így számtalan járatunk a szokásostól eltérő módon sűrített menetrend szerint közlekedik: igaz ez a 2-es és 3-as metróra, az 1-es, 4-es és 6-os villamosokra, a 86-os, 160-as buszokra. Az átmenetileg nem üzemeltetett vonalak járművei a változások miatt jóval terheltebb vonalakon teljesítenek szolgálatot. A főbb útvonalakon rendhagyó módon ideiglenes buszsávot jelöltünk ki, hogy a megnövelt kapacitású járatok zavartalan közlekedését biztosítsuk. Összességében a szolgáltatás nagyságrendje megegyezik egy átlagos hétköznapiéval. A BKK minden tőle telhető intézkedést meghozott és meg fog hozni annak érdekében, hogy a fővárosi közlekedés a különleges helyzet ellenére is biztosított legyen. A tömegközlekedési tarifának rendkívüli helyzetekben történő eseti meghatározására vonatkozó intézkedés meghozatalára (így  többek között az eseti ingyenessé tételre is) Budapest Főváros Önkormányzata és a BKK között érvényben lévő feladatellátási szerződés alapján kerülhet sor, amely szerint ilyen helyzetben a szerződő felek egyeztetnek egymással és közösen járnak el. Ennek alapján 2013. június 9-én 16 órától a BKK díjmentes utazási lehetőséget biztosít a fővárosi közösségi közlekedési és a BKK által felügyelt agglomerációs járatokon a mentési munkálatokban részt vevő, sárga színű katasztrófavédelmi karszalaggal rendelkezők számára.

Üdvözlettel: BKK Sajtókommunikációs Iroda

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.