A Borkai-botrány elbizonytalanította a Fidesz szavazóit az egész országban

  • narancs.hu
  • 2019. október 12.

Belpol

Eluralkodott a pánik a Fideszben.

Tegnap egészen furcsa jelenségnek lehettek szemtanúi Magyarország lakosai. Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze péntek este 6 órára, amit röviddel ez után lemondott. Ezt követően megjelent egy cikk a Magyar Nemzet online felületén, amely a győri polgármestert lemondásra szólította fel, viszont az írás is nagyon gyorsan lekerült.

A Magyar Hang arról számolt be, hogy csütörtök óta válságtanácskozást tart a Fidesz kampánystábja, ugyanis a Borkai-szexbotránynak országosan is van hatása: a párt szavazói elbizonytalanodtak. „Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlós Istvánt is” – mondta a lap egyik forrása.

Az is árulkudó, hogy a Magyar Nemzet főszerkesztője szerint a lemondásra felszólító cikk „nem szerkesztőségi álláspont volt”, hanem csak „egy technikai hiba”. „Ez egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki. Ezért levették azt a címlapról” – mondta Ballai Attila főszerkesztő, a hvg.hu kérdésére.

 

Figyelmébe ajánljuk