A Fidelitas "provokátorfigyelője" Washingtonban teljesít szolgálatot

  • narancs.hu
  • 2018. november 26.

Belpol

Magyarország washingtoni nagykövetségén fut be karriert Koncz Zsófia.

Egy ideje nem vállalt közéleti szerepléseket és a Fidelitas honlapjáról is eltűnt Koncz Zsófia, aki a kormánypárt ifjúsági szervezetének országos alelnöke volt. Az ifjú politikus azzal vált országosan is ismertté, hogy Böröcz László Fidelitas-elnökkel közösen állt elő a „provokátorfigyelő” ötletével 2015-ben. A Fidelitas az általuk provokátornak gondolt személyeket listázta volna az állami rendezvényeken, közzétéve a „gyanús” emberek nevét és fényképét. A kezdeményezést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság azonnal jogsértőnek minősítette, és szélsebesen eltűnt a provokátorfigyelő Facebook-oldala is.

Koncz Zsófia ugyan a balul elsült akció után eltűnt a Fidelitas környékéről, hogy most Washingtonban bukkanjon fel ismét.

A 24.hu értesülése szerint Koncz Zsófia Magyarország washingtoni nagykövetségén kapott állást a politikai stábban, külpolitikai munkatársként.

Az ifjú politikus neve – aki egyébként Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő lánya – a nagykövetség honlapján is szerepel, továbbá Koncz Zsófia a követség Facebook-oldalán található fényképeken is feltűnik.

Új posztjával kapcsolatban a portál megkereste Koncz Zsófiát, a nagykövetséget és a külügyminisztériumot is. Csak a külügyi tárca válaszolt, de abból se derült ki semmi.

A Fidesz politikuskeltetőjéről ebben a cikkben foglalkozott bővebben a Magyar Narancs.

Figyelmébe ajánljuk