Szijjártó egész mogyorós csokit kéret az autójába

  • narancs. hu
  • 2018. november 26.

Belpol

Ha Szijjártó külképviseletre látogat, a kocsijába kéret tonikot, kólát, kakaós kekszet és egészmogyorós csokit. Meghatározott márkákat.

A 444.hu megszerzett egy ellenőrző listát, amit a külképviseletek protokoll-főosztályainak küldenek el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatásai előtt.

Ezen a listán jelzik, hogy milyen teendők szükségesek, mielőtt megérkezik a miniszter, például „a programtervezet előkészítése során az egyes helyszínek közötti utazási idő pontos kiszámolása, ellenőrzése”, vagy hogy „a gépjárművek megfelelő műszaki állapotban legyenek a látogatáshoz, elengedő üzemanyaggal”, és „a konvoj gépjárműveiben minden esetben legyen esernyő és papírzsebkendő”.

Ez mindenütt a világon így van. Csakhogy Szijjártó Péter kívánságai felérnek a rocksztárok allűrjeivel.

Így például Szijjártónak a Google Maps-en be kell rajzolni egy rövidebb (8-10 km-es) és egy hosszabb (13-15 km-es) futóútvonalat. A miniszter úr szobájához mindig két kulcs/ kártya kell. Tudni akarja, hogy meddig van nyitva a szállodai konyha és edzőterem. A TEK-eseknek kér két biciklit.

Az is kiderül, hogy Szijjártó nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét (helyette gyümölcsteát, zöld teát iszik mézzel), de még olyan ételeket sem, amiknél ezeket felhasználják. A húsok közül a csirkét vagy pulykát preferálja, marhahúst pedig teljesen átsütve. Sós és édes falatkák bekészítését is igényli.

A konvojba kis üveges szénsavas és szénsavmentes vizet kéret, a saját kocsijába pedig egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egészmogyorós tejcsokoládét.

Figyelmébe ajánljuk