Megbírságolták a Coca-Colát a botrányt kavart plakátjai miatt

  • narancs.hu
  • 2019. október 14.

Belpol

Az érdi járási hivatal szerint a vállalat reklámja „károsítja a gyermekek- és a fiatalkozúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését”.

Fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Coca-Cola, amiért a #loveislove kampányában homoszexuális párokat ábrázoló plakátokat használtak – írta meg az ATV.hu.

Az érdi járási hivatal arra kötelezi a vállalatot, hogy ne alkalmazzon olyan reklámot, ami „károsítja a gyermekek- és a fiatalkozúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését”.

A szerkesztőségnek eljutattot levelükben megemlítették, hogy „az ilyen jellegű reklámok feltárásában nagy segítséget nyújtanak a lakossági bejelentések”, amiért kinyilvánították köszönetüket.

Hatósági megállapítás szerint a kifogásolt reklám megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről szóló törvény azon részét, miszerint tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.