Kevesen múlott Borkai győzelme, ezért az ellenzék kezdeményezi a szavazólapok újraszámlálását

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. október 14.

Belpol

„Ennyivel tartoznak.”

Elsősorban a polgármesteri szavazólapok és néhány körzetben a képviselőjelöltek szavazólapjának újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzéki összefogás – jelentette be a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője sajtótájékoztatón hétfőn Győrben.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke felidézte, hogy Borkai Zsolt és közte mindössze 641 volt a szavazatkülönbség, az érvénytelen szavazatok száma pedig 1381 volt.

Meglátása szerint tartozik annyival a választópolgárainak, hogy kezdeményezi a polgármesteri szavazatok újraszámlálását, emellett néhány olyan választókörzetben is, amelyben szoros eredmény született.

Prollreisiz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke elmondta, hogy az újraszámolandó választókerületek számát még nem tudják, egyelőre a jegyzőkönyvek átvizsgálásánál tartanak. (MTI)

Tegnap tartották a 2019-es önkormányzati választásokat. Győrben annak ellenére tudott győzni Borkai Zsolt, hogy szexbotránya napokon át meghatározta az országban a közbeszédet.

Itt a selyemzsinór? A kormánylap szerint a „szelektív memoriájú" embereket megvezette a Borkai-botrány

Megvan a felelős. A Magyar Nemzet hétfői szerkesztőségi állásfoglalásában nekiment Borkainak, Győr újraválasztott fideszes polgármesterének. A kormánypropaganda-kiadvány és a kormány viszonyának fényében ez felérhet egy kilövési engedéllyel. „Tegnap valószínűleg az egész ország népe alkotott ítéletet Borkairól, illetve a róla készült felvételek gerjesztette botrányról.

Figyelmébe ajánljuk