A GVH áldását adta a Nyerges–Simicska-üzletre

  • narancs.hu
  • 2018. július 24.

Belpol

A GVH nem talált okot vizsgálat elrendelésére a Nyerges–Simicska-üzletben. Hogyan is talált volna?

Vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, és ezzel áldását adta Nyerges Zsolt egyedüli irányításszerzését Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett. A döntéssel a Mezort Általános Befektetési Zrt., az Euro Publicity Kft., a Megapolis Media Zrt., a Mundus Invest Zrt., a PRO-RÁTA Holding Zrt., a PRO-AURUM Zrt. és a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. Nyerges Zsolthoz került, bár aligha marad nála véglegesen.

A Gazdasági Versenyhivatal közleménye szerint a Nyerges által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is, míg Simicska, illetve családja cégei a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen.

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei közül csak a mezőgazdaságit vizsgálta, ahol nem talált versenyproblémát, lévén piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel.

 

Figyelmébe ajánljuk