A II. kerület átvenné a nyírmártonfalvai lombkoronasétányt

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

Az Őrsi Gergely vezette önkormányzat tudna mit kezdeni a faanyaggal. 

„Hasznosítsuk az értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétányt! - A II. kerület örömmel hasznosítaná a teljesen értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétány alapanyagát akár erdei élőhely javítására, akár turistautak rekonstrukciójához” – írja Őrsi Gergely polgármester a Facebookon. 

Őrsi szerint mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig

„szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték.”

Hozzátette, emellett lelkes hívei az újrahasznosításnak, ezért ha városrészük átvehetné a nyírmártonfalvai lomb nélküli, tarra vágott erdőbe épített lombkoronasétány faanyagát, abból valódi erdei környezetben építenének hidat patak fölé, kilátót, tanösvényhez eszközöket, vagy éppen örömmel használnák turistautak rekonstrukciójához, esetleg élőhelyjavításra például a nemrég védetté tett és alaposan kitakarított Szalamandra-völgyben.

„A javaslatot levélben is elküldöm Nyírmártonfalva polgármesterének, Filemon Mihálynak, bízom benne, hogy javaslatunk elnyeri tetszését, belátással lesz, és átadja a II. kerültnek a lomb nélküli lombkoronasétányt, hogy annak alapanyaga valódi erdei környezetben járulhasson hozzá sokak kikapcsolódásához” – írja Őrsi Gergely Facebook-bejegyzésében. 

Az elmúlt hetek egyik legfelkapotabb témája lett, hogy Nyírmártonfalván épült uniós támogatásból a helyi polgármester telkén egy lombkoronasétány, melynek környezetében tarra vágták az erdőt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.