A II. kerület átvenné a nyírmártonfalvai lombkoronasétányt

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

Az Őrsi Gergely vezette önkormányzat tudna mit kezdeni a faanyaggal. 

„Hasznosítsuk az értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétányt! - A II. kerület örömmel hasznosítaná a teljesen értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétány alapanyagát akár erdei élőhely javítására, akár turistautak rekonstrukciójához” – írja Őrsi Gergely polgármester a Facebookon. 

Őrsi szerint mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig

„szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték.”

Hozzátette, emellett lelkes hívei az újrahasznosításnak, ezért ha városrészük átvehetné a nyírmártonfalvai lomb nélküli, tarra vágott erdőbe épített lombkoronasétány faanyagát, abból valódi erdei környezetben építenének hidat patak fölé, kilátót, tanösvényhez eszközöket, vagy éppen örömmel használnák turistautak rekonstrukciójához, esetleg élőhelyjavításra például a nemrég védetté tett és alaposan kitakarított Szalamandra-völgyben.

„A javaslatot levélben is elküldöm Nyírmártonfalva polgármesterének, Filemon Mihálynak, bízom benne, hogy javaslatunk elnyeri tetszését, belátással lesz, és átadja a II. kerültnek a lomb nélküli lombkoronasétányt, hogy annak alapanyaga valódi erdei környezetben járulhasson hozzá sokak kikapcsolódásához” – írja Őrsi Gergely Facebook-bejegyzésében. 

Az elmúlt hetek egyik legfelkapotabb témája lett, hogy Nyírmártonfalván épült uniós támogatásból a helyi polgármester telkén egy lombkoronasétány, melynek környezetében tarra vágták az erdőt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.