A kormánypropaganda azonnal elkezdte védeni Semjén Zsoltot: nem is méregdrága luxusvadászatokra jár, csak a családjához utazik ki

  • narancs.hu
  • 2018. március 9.

Belpol

A helikoptert pedig nem tudja kikerülni szegény.

Ahogy arról reggel beszámoltunk, nagyon erős anyaggal jelentkezett a mai Magyar Nemzet: a lap beszámolt róla, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes rendszeresen jár svédországi luxusvadászatokra, a túrák költsége pedig óriási. Utóbbi egyáltalán nem véletlen, elvégre a helikopter és a teljes szálloda kibérlése is tartozéka ezeknek a vadászatoknak.

Nem hagyhatta ezt a kormánymédia: szinte egyszerre írta meg több kormányközeli sajtótermék, hogy Semjén Zsolt ellen „hajtóvadászat indult”, és nincs itt semmi látnivaló, mert hogy Orbán helyettese évente többször is jár Svédországba, lévén nagybátyja és unokatestvérei is ott élnek. A kormánypropaganda szerint a helikopterre is van magyarázat. Figyeljék csak, hogyan mosdatja Semjén helikopterezését a szebb napokat is megélt Origo:

„A helikopterre egyetlen ok miatt van szükség: az elejtett vad húsát csak és kizárólag így tudják elszállítani feldolgozásra. Ennek egyetlen, nagyon egyszerű oka van: a skandináv területeken, a sarkkörnél ugyanis nincsenek utak, a terület mocsaras, autóval nem lehet megközelíteni a vadászati területeket. A skandináv országok törvényi előírásai szerint hús nem hagyható kint, azt minden alkalommal el kell szállítani. Ezt, a már leírt körülmények miatt helikopterrel teszik meg. A helikoptert nem ő használta, azzal mindössze az elejtett vad húsát szállították el feldolgozásra.”

Megvédeni Semjén Zsoltot 1.

Megvédeni Semjén Zsoltot 1.

Megvédeni Semjén Zsoltot 2.

Megvédeni Semjén Zsoltot 2.

 


Már csak a szállodabérlést kellene valahogy megvédeni, és járna is a dicséret.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Figyelmébe ajánljuk