A nagy össze nem fogásban az Együtt bejelentette, hogy akkor nekik is van egy miniszterelnök-jelöltjük

  • narancs.hu
  • 2018. január 13.

Belpol

Nem Juhász Péter, ő listavezető lesz.

Szombaton ülésezett az Együtt országos politikai tanácsa, és Szigetvári Viktor személyében ők is választottak maguknak egy miniszterelnök-jelöltet. Szigetvári egyébként sokáig vezette a pártot, nemrég lett Juhász Péter az Együtt első embere. A Rogán Antal korrupciógyanús ügyeinek feltárása során ismertté vált Juhász Péter a párt listavezetője lesz.

A lista első tíz helyén ők kaptak helyet: Juhász Péter, Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra, Szabó Szabolcs, Pataki Márton, Spät Judit, Vajda Zoltán, Baranyi Krisztina, Komáromi Zoltán, Kóber György Márk.

A pártlista első három politikusa: Hajdu Nóra, Juhász Péter és Szigetvári Viktor

A pártlista első három politikusa: Hajdu Nóra, Juhász Péter és Szigetvári Viktor

Fotó: MTI

Az Együtt közleményében kiemelte: továbbra is nyitottak az egyéni választókerületi együttműködésre, szerintük az „egyéni jelölti szavazat egy népszavazás Orbán Viktorról, a listaszavazat pedig a jövőről szól”. Szerintük azért jó a saját lista, mert „a szélsőjobboldali és a sok baloldali alternatívával szemben az Együtt az egyetlen liberális demokrata párt, amely szabad és igazságos társadalmat akar teremteni”.

Valamivel kevesebb mint 3 hónappal a választás előtt úgy tűnik, az értékelhető támogatású ellenzéki pártok közül az LMP-nek, az MSZP–Párbeszédnek, az Együttnek és a Jobbiknak is lesz miniszterelnök-jelöltje.

Mi ütött Karácsony Gergelybe? Szerinte azok is a Fideszt támogatják, akik nem az MSZP–Párbeszédre fognak szavazni

Ettől nem lesz népszerűbb a politikus, és az újdonsült pártszövetség sem. Rendben van, hogy egy pártrendezvényen hangzatos, jól csengő mondatokkal kell előállni, de azért érdemes egy szint felett meghúzni a határt; az MSZP szombati választmányi gyűlésén a szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének ez nem igazán jött össze.

Neked ajánljuk