A Pécsi Egyetem tanársegédje elismerte, hogy baráti szívesességet tett Schadl György kérésére

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Belpol

Kijelentette azt is, hogy anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból.

Felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki nem tagadta, hogy a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet. Ezt válaszolta a Népszava megkeresésére a Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánja, Fábián Adrián.

Mészáros Pál Emil a dékánnak azt mondta, anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból, baráti szívességet tett, amit már nagyon megbánt.

A vizsgálat nemcsak a tanársegédet és a történetben ugyancsak szerepet játszó hivatalvezetőt, Kovács Bélát érinti, hanem azokat is, akik érdemi vizsga nélkül tovább engedték Nagy Ádámot. Az is elképzelhető, hogy a vizsgálat során újabb Schadl György által ajánlott nevekre is fény derül.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn írta meg a 444.hu, hogy Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is elintézhetett egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, Schadl György.  A portál birtokába került nyomozati anyagokból kiderült, hogy Schadl a kapcsolatain keresztül befolyásos kormányzati emberek rokonainak, illetve bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon.

Az Egyetem közben bejelentette, hogy hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja miatt az ügyben vizsgálat indított. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.