Kovács Gergely: „Akkor tudunk tenni a legtöbbet a Fidesz leváltásért, ha elérünk 5 százalékot”

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Belpol

„Akkor ennyivel kevesebb fideszes fog beülni a parlamentbe.”

Elindul a XII. kerületet is magában foglaló körzetben  Kovács Gergely a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az áprilisi választáson. – jelentette ki a pártelnök a Telexnek adott interjújában.

Döntését azzal indokolta, hogy úgy gondolja, hogy ezt a kerületet akkor is meg tudja nyerni az ellenzék, ha ő is elindul. Meglepődnék, ha végül nem Hajnal Miklós szerezne innen mandátumot, mert az emberek főként pártokra, listákra szavaznak. – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért indul el, ha úgy gondolja, nem fog nyerni, úgy válaszolt: „A kutyapárt egyéni jelöltjeinek az a funkciója, hogy 71 körzetben muszáj indítani jelöltet, csak így lehet listán a Kutyapártra szavazni, ilyen a választási rendszer.” Kovácsnak az a véleménye, hogy ha 71-nél több körzetben tudnának jelöltet állítani, akkor el lehet gondolkodni pár olyan körzet elengedésén, amely  határeset. De ebben az ügyben a párt tagsága nem döntött még.

Az interjúban arról is beszélt, hogy 15 éve csinálja ezt a pártot, és soha nem tapasztalt még ilyen gyűlöletet emberek részéről, mint az utóbbi időszakban. A pártban továbbra is úgy látják, hogy van valamennyi ember, akik ránk akarnak szavazni, és nem az ellenzékre. Ha ebből lesz 5 százalék, akkor ennyivel kevesebb fideszes lesz a parlamentben, és akár még múlhat is valami azon, hogy van-e ott öt-hat kutyapártos, akik biztos, hogy nem egy Fidesz-kormányt fognak támogatni. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy készítettek egy nem reprezentatív négyezer fős mintán végzett felmérést, ahol nagyjából 40 százalék mondta azt, hogy tudna az ellenzékre is szavazni.  A Fudan elleni népszavazás során szívesen együttműködnek az ellenzékkel. „Aminek van valami értelme, azt szívesen csináljuk az ellenzékkel, és nagyon szívesen csinálnánk hétköznapi tevékenységeket – például városfelújítós dolgokat – is velük, csak nem szoktak minket megkeresni ilyenekkel.” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mi a fontosabb, a Fidesz leváltása vagy az, hogy a Kutyapárt bejusson a parlamentbe azt válaszolta:

szerintem akkor tudunk tenni a legtöbbet a Fidesz leváltásért, ha elindulunk, és elérünk 5 százalékot, és ennyivel kevesebb fideszes fog beülni a parlamentbe.

Ezt én tényleg így gondolom. – tette hozzá.

Kovács Gergellyel decemberben interjúztunk, az akkori beszélgetésben szó volt a választási törvény módosításáról, az ellenzéki munka nehézségeiről, a viccpártiság ellentmondásairól és a kutyasétáltatási szabályokról.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk