A rendőrség újabb hajléktalan embert vett őrizetbe

  • narancs.hu
  • 2019. július 30.

Belpol

Annak ellenére, hogy az egészségi állapota olyan rossz volt, hogy nem lehetett a fogdán tartani.

Kedd reggelre virradóra egy újabb hajléktalan embert vett őrizetbe a rendőrség a 15. kerületben, írja a Mérce. Az esetről elsőként az Utcajogász értesült, akik a helyszínre siettek és megtudták, hogy H. Bélát életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt vitték be a rendőrségre, ám mire a jogvédők odaértek, az idős férfit ki is engedték a zárkából, mert az orvosi vizsgálat szerint az egészségi állapota olyannyira rossz, hogy nem tartható őrizetben.

Az Utcajogász Egyesület társelnöke, Kalota Ágnes elmondta a lapnak, hogy "a hajléktalanokat célzó törvény értelmében, ha nem lehet végrehajtani valakivel szemben a büntetést (elzárás, vagy közérdekű munka), akkor meg kell szüntetni az eljárást." Az Egyesület szerint a férfi olyan állapotban van, ami kizárja a büntetést.

Ezt mutatja az is, hogy a férfit már kora délután kiengedték, ráadásul orvosi utasításra. A lap értesülései szerint H. Bélát már februárban is bevitték a rendőrök hasonló váddal, de akkor is el kellett engedniük, szintén rossz egészségi állapota miatt.

Ennek ellenére az Utcajogász úgy tudja, a férfi ellen eljárás indul. Ezért az Egyesület elvállalta a férfi képviseletét.

Figyelmébe ajánljuk