A rezsiárak növekedése miatt ismét felmerült a vasárnapi boltzár ötlete

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 24.

Belpol

Ezúttal csak részleges lenne, délben húznák le a rolót az áruházak.

"Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de maradunk az eredeti célkitűzésnél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az áruházak" - nyilatkozta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Világgazdaságnak.

Karsai azt mondta, hogy a munkavállalók érdekein túl a vasárnap déli boltzárral a kereskedelmi munkáltatók sem járnának rosszul, hiszen a mostani rezsiárak mellett az őszi–téli időszakra kanyarodva nekik sem mindegy, ha hetente fél nappal kevesebbet kell hűteni-fűteni vagy egyáltalán világítani.

A KASZ elnöke arról is beszélt a lapnak, hogy több párt megkereste a szervezetüket, de elutasították őket, mert nem akarják, hogy a részleges vasárnapi boltzár ügye politikai témává váljon.

Karsai elmondta, hogy már több ezren töltötték ki a szakszervezet online kérdőívét, szeptembertől pedig a szakszervezet 600 tisztségviselője papíralapon is folytatja az aláírásgyűjtést a kereskedelmi egységeknél. Hozzátette, ha az év végéig célt érnének, és január 1-jétől életbe lépne az új rendszer, azzal elégedettek lennének. 

A vasárnapi boltzár 2015. március 15. és 2016. április 23. között volt érvényben, akkor a KDNP kezdeményezte a törvénymódosítást, amivel megtiltották, hogy a bevásárlóközpontok és a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek vasárnap is nyitva tarthassanak. Majd 2018-ban ismét előkerült az ötlet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk