Adományt gyűjtenek az ÁSZ-bírság kifizetésére

  • narancs.hu
  • 2023. december 17.

Belpol

A Párbeszéd–Zöldek 87 millió forintra számít a támogatóitól.

Az Állami Számvevőszék a 2022-es országgyűlési választások kampányfinanszírozását vizsgálva eddig összesen 260 millió forint bírságot rótt ki az ellenzéki pártokra, ebből a Párbeszéd–Zöldekre 87 millió forint jut. Ez azzal jár, hogy a párt számláján lévő pénz egy részét be kell fizetni, és jövőre, az önkormányzati és európai parlamenti választások idején nem jut kampányra – mondta a párt vasárnapi online sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka társelnök.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő olvasatában az ÁSZ a Fidesz kézivezérelt hivatala. Úgy látja, a kormánypárt azért akarta a különböző adminisztratív eszközök alkalmazása mellett, hogy az ellenzéki pártok büntetést is fizessenek, mert fél, meg akarja akadályozni Karácsony Gergely újabb győzelmét, és azt sem szeretné, hogy a Párbeszéd–Zöldek európai parlamenti listavezetője, Jávor Benedek mandátumot szerezve Brüsszelben képviselje a párt elveit.

Tordai Bence társelnök, országgyűlési képviselő arról beszélt az online tájékoztatón, hogy az ellenzéki pártokra kirótt gigabírság a Párbeszéd–Zöldeket érinti a legsúlyosabban. Mögöttük nem állnak oligarchák, nagyvállalkozók, és nem vehetnek föl a NER-cégektől százmilliós osztalékokat, ez a párt csak a híveire és szimpatizánsaira számíthat.

Tordai szempontja szerint amikor az ellenzéki pártok kiszolgáltatottak a kormánypártnak, a demokrácia nem működik rendesen. Nem is lehet demokráciáról beszélni egy olyan választás láttán, amelyben az ellenzéki pártok egy része nulla forintból tud kampányolni. Tordai arra kéri leendő támogatóikat, hogy anyagilag is járuljanak hozzá a párt boldogulásához és Karácsony Gergely, valamint Jávor Benedek kampányához, egy linken, akár csak néhány ezer forinttal.

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk