Az állam visszamondta, Ferencváros segít: a IX. kerületben lesz az Ukrajnát támogató jótékonysági koncert

  • narancs.hu
  • 2022. június 12.

Belpol

A koncerten fellépnek Zelenszkij színésztársai is.

Zelenszkij színésztársai is fellépnek az Ukrajnát támogató jótékonysági koncerten a Bakáts téren. A programnak Ferencváros ad otthont, miután a magyar állam visszamondta a több hete egyeztetés alatt lévő eseményt a Várkert Bazárban, tudta meg a Telex a IX. kerületi önkormányzattól.

Az Élet győzni fog névre keresztelt jótékonysági koncertet 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától tartják, ahol az ország legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. A cél egyrészt az, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival, másrészt az, hogy támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

Ahogy a lap megjegyzi, a fellépők között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai is, akik a Magyarországon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői. A sorozat arról híres, hogy főszereplője Volodimir Zelenszkij és szerepe szerint egy középiskolai történelemtanárt játszik, akiből egy csapásra Ukrajna elnöke lesz.

A Kvartel 95 stúdió tagjai három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban. A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban péntek este 12 ezer ember jelent meg a koncerten, jegyzi meg a lap. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A Telex csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját, azt szeretnék megtudni, hogy miért mondta le az esemény szervezését a kormány, de egyelőre nem kaptak választ. Az viszont kiderült, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat segít az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk