Rácz Zsófia mától már nem helyettes államtitkár

  • narancs.hu
  • 2022. június 12.

Belpol

Pedig 2020-ban a kedvéért törvényt is módosítottak.

Kinevezte az új kormány a helyettes államtitkárokat, írja a hvg.hu. 104 helyett vasárnaptól 108 helyettes államtitkár működik. A 2010-ben alakult Orbán-kormányban még csak 64-en voltak.

A legtöbb helyettes államtitkár (19) a Miniszterelnökségen lesz, a Kabinetirodán 16, a kibővült hatáskörű Belügyminisztériumban pedig 14. A lap megjegyzi, a 108 főből 41 új kinevezett, míg az eddigiek közül 37-en június 12-től – legalábbis egyelőre – nem kaptak új megbízatást.

Többek között így járt az a Rácz Zsófia, akinek a kedvéért 2020-ban még törvényt is módosítottak, hogy az akkor 22 éves egyetemista helyettes államtitkár lehessen. Rácz májusig a Miniszterelnökséghez tartozott, mert oda követte az Emmiből a tárca nélküli miniszterré kinevezett Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnököt. Őt a miniszterelnök május 25-ével áthelyezte a KIM-hez, ahová most az ifjúságpolitika tartozik, de június 11-ével máris felmentette az ottani új miniszter javaslatára, vagyis Csák János nem tartott igényt a szolgálataira, írja a hvg.hu.

Tavaly februárban Rácz részt vettaz ELTE Politológus Műhelyének beszélgetésén, ahol a fiatalokért felelős helyettes államtitkár azt mondta: "Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat". Rácz Zsófia a beszélgetésen azt is elmondta, hogy azért mindenképpen szeretné megszerezni a jogi diplomáját.

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk