Az Európai Bizottság állásfoglalását kéri a DK, hogyan lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal

  • narancs.hu
  • 2021. május 29.

Belpol

Hogyan utazhatnak azon országok polgárai, melyek kormánya titkolja, ki-ki milyen vakcinát kapott.

Az Orbán-kormány a koronavírus kapcsán újra cserben hagyta a magyarokat. Orbán Viktor azt ígérte, hogy a magyarokat semmilyen hátrány nem éri majd, ha utazni, nyaralni, munkát vállalni szeretnének a világ, elsősorban az Európai Unió országaiban, akkor se ha a kínai vagy az orosz vakcinával vannak beoltva – mondta Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője.

A politikus szerint mára már látható, hogy baj van, a kormány hiába köt egyéni alkukat némely országokkal, mindenhová nem lesz érvényes a magyar oltási igazolvány. A DK képviselője szerint ennek egyik oka, hogy az Orbán-kormány által kiadott védettségi igazolványról nem olvasható le, hogy az illető milyen oltást kapott.

"Az Orbán-kormány, amelynek politikai és anyagi biznisze volt a keleti vakcina, szándékosan eldugja azt az információt a befogadó országok hatósága elől, hogy nagyon sokan keleti szérumot kaptak" – fogalmazott a DK politikusa. Hozzátette, sokakat visszafordítottak a határon, vagy azonnali teszteket kértek tőlük, hogy beléphessenek az adott országba – mondta a politikus.

Emlékeztetett, pártja már korábban is kérte, hogy a kormány tegye ingyenessé a tesztelést.

(DK)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk