Az LMP 1 millió forintot adna minden családnak

  • narancs.hu
  • 2017. május 6.

Belpol

És százezer munkahelyet teremtene Paks 2 árából.

Az LMP a paksi bővítés alternatívájaként dolgozott ki programot az ország energiafüggetlenségének biztosítására. A családoknak nyújtanának egyenként 1 millió forintos támogatást, amelyből számításuk szerint 40-50 százalékos energiahatékonyság lenne elérhető – mondta pénteki tájékoztatóján Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő, aki ehhez azt is hozzátette: programjuk mintegy 100 ezer munkahelyet teremtene akkora összegből, mint amennyit Paks 2-re fordít a kormányzat.

Sallai R. Benedek cáfolta azt a kormányzati állítást, mely szerint az atomenergia lenne a legolcsóbb áramtermelési mód. Azt mondta, programjuk a 11 forintos paksi árammal szemben 0 forintosat kínál. Ugyancsak cáfolta, hogy az új paksi blokkok 10 ezer új munkahelyet teremtenének, akár csak azt, hogy atomenergiával biztosíthatnánk energiafüggetlenségünket, hiszen – jelentette ki – nyersanyagunk nincs ehhez.
Ezzel szemben a Kárpát-medence környezeti viszonyai lehetővé tennék, hogy az ország tisztán megújuló energiaforrásokra támaszkodjon, és ez jelenleg a legdinamikusabban fejlődő ágazat – mondta.

false

 

Fotó: MTI – Varga György

Tegnap este az LMP a szombathelyi városházát „festette meg fénnnyel”: az orosz elnök képét vetítették ki, a következő szöveggel: Putyin helyett dönts Te a jövőről! Népszavazást Paks 2-ről!

Figyelmébe ajánljuk