Az összes XV. kerületi óvoda zárva lesz jövő pénteken, 400 dolgozó kezd polgári engedetlenségbe

  • narancs.hu
  • 2022. október 13.

Belpol

Az óvodákban dolgozók is mindennapos megélhetési problémákkal küzdenek az alacsony bérek miatt.

"A XV. kerületben az óvodás korú gyermek nevelését 3 összevont óvoda látja el. Ennek a 3 óvodának (Rákospalota Összevont Óvoda, Hétszínvirág Összevont Óvoda, Újpalotai Összevont Óvoda) dolgozói példa nélküli össszetartásról fognak tanúbizonyságot tenni. A polgári engedetlenséghez mint utolsó figyelemfelkeltési eszközhöz fogunk nyúlni 2022. október 21-én, pénteken" – írják Facebook bejegyzésükben. Úgy tudni, szerda estig már 400 dolgozó csatlakozott a polgári engedetlenséghez.

A XV. kerületi óvodák dolgozói nem fogják felvenni a munkát, így az intézmények nem tudják majd fogadni a gyerekeket, a kerület összes tagóvodája zárva lesz.

"Ez az utolsó eszközünk, hogy a fizetéseinkben pozitív változás történjen! Talán így meghallják a hangunkat!"

– emelik ki, hozzátéve, az óvodákban dolgozók (is) mindennapos megélhetési problémákkal küzdenek az alacsony bérek miatt. Azt szeretnék elérni, hogy a pedagógus-bértábla alapját a mindenkori minimálbérhez igazítsák és inflációkövetővé tegyék, és hogy visszamenőlegesen emeljék az oktatásban nem pedagógus munkakörben dolgozók bérét is. "Aki nem dolgozik, ne is egyék – tartja a közmondás. De aki dolgozik, az se egyen?" – teszik fel a kérdést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk