Bajba jutott nyugdíjason segít a Momentum

  • narancs.hu
  • 2024. július 24.

Belpol

Baleset érte a kerékpárúton, pert indított, elvesztette, tíz napon belül fizetnie kell 1,7 millió forintot.

Segít a Momentum egy kisnyugdíjasnak, aki elveszített egy pert, és csaknem 2 millió forintot követel tőle az állam – közölte Tompos Márton, a párt elnöke a Facebookon

A bejegyzés szerint a Lenti melletti kerékpárúton egy nagymama kerékpározni tanította az unokáját, rollerrel ment mellette.

 

„Az építés óta nem volt felújítás, így látható módon centiméteres szélességben szétrepedt aszfalt közé nőtt a fű. Egy sima udvariassági lehúzódásból aztán egy családi trauma lett, ugyanis Évi rollerének a kereke beakadt a repedésekbe, ő pedig a korláton átesve az árokba zuhant az unokája szeme láttára. Felső karcsont szilánkosra törve, idegi károsodással” – ismertette a baleset körülményeit Tompos Márton.

A poszt szerint az úthibákat már kijavította az önkormányzat, és úthibára figyelmeztető táblát is kihelyezett a balesetveszélyes útszakaszhoz.

A balesetet szenvedett asszony kártérítési pert idított, de elveszítette. Több mint négymillió forint perköltség megfizetésére kötelezték, ennek első részét – 1,7 millió forintot – tíz napon belül át kellene utalnia. 

„Ez persze sima példastatuálás: az állampárt nem kegyelmez. Ha azt mered állítani, hogy elrontottak valamit, ha igazságszolgáltatást szeretnél velük szemben, ha ellen mersz szegülni, nincs könyörület” – minősítette a történteket Tompos.  Mint írja, a párt ellenzékből új igazságszolgáltatást nem építhet, de Évinek segít. A Momentum jogászai felvették a kapcsolatot az ügyvédekkel, pénzbeni segítséget is ad a párt, és az elnök a bejegyzésben megad egy számlaszámot, amelyen más is segíthet az érintettnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk