Ha nem tudnak megegyezni a NAV-val és a BM-mel, átadják iskoláikat Iványi Gáborék

  • narancs.hu
  • 2024. július 24.

Belpol

Az egyház szerint az állam nem járna jobban ezzel a megoldással.

Ha a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) a hónap végéig nem tud megegyezni a NAV-val és a Belügyminisztériummal, kénytelen lesz átadni oktatási intézményeit az államnak vagy más fenntartónak – írja a Telex a MET-től kapott információra hivatkozva.

A napokban derült ki, hogy az adóhatóság a köztartozások miatt a MET összes bankszámláját inkasszálta.

Az intézményeket fenntartó egyház azóta csak civil adományokból tud működni, az utóbbi napokban összesen 20 millió forintja gyűlt így össze. Ha az egyház kapna is állami támogatást, azt is azonnal vinné a NAV. Most személyesen vagy a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány számlaszámán keresztül lehet támogatást küldeni a MET-nek, fogad tartós élelmiszer-adományokat is.

A NAV-val és a Belügyminisztériummal folytatott tárgyalásokról a MET azt közölte, ha tényleg át kell adnia intézményeit, azzal az állam nem spórolna, mert ilyen kevés pénzből az állam sem tudná fenntartani ezeket az iskolákat, és az adósságrendezést sem oldaná meg ez a fejlemény. Az egyház a hatóságoknak intézkedési és tartozásrendezési tervekkel, szakértői számításokkal igyekezett bizonyítani, hogy ha megkapná a törvényesen neki járó normatív támogatást, tudná biztosítani a folyamatos működést, kiegészítő támogatásról szóló szerződés esetén pedig öt éven belül minden tartozást kifizetne.

 

Egy éve itt tartott ez az ügy:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk