Balesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő

  • narancs.hu
  • 2020. július 10.

Belpol

A szerencsi politikus motorbalesetet szenvedett. Helyére időközi választást kell kiírni.

Balesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő - közölte a Fidesz-frakció pénteken délelőtt.

Koncz pénteken reggel 9 óra előtt a Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Bekecsen szenvedett balesetet, mikor egy nő a gépkocsijával megfordult, és a manőver közben összeütközött a motorral közlekedő politikussal.

Az MTI információi szerint Koncz Ferenc olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Koncz Ferenc haláláról Orbán Viktor miniszterelnök is posztolt a Facebook-oldalán, a közös képük fölé azt írta: „Drága Barátom, Isten Veled.”

Életrajza szerint Koncz 1959-ben született Tornaszentjakabon. 1978-ban a miskolci Gépipari Szakközépiskolában érettségizett és gépgyártás-technológusi szakképzettséget szerzett. A Borsodi Állami Építőipari Vállalatnál kezdett dolgozni, 1980-ban képesítés nélküli nevelő lett a ragályi Általános Iskolában. A kötelező sorkatonai szolgálata után, 1983 és 1987 között végezte el a főiskolát, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika–fizika szakán tanult, majd szerzett tanári diplomát. Egy évig Budapesten, majd a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában tanított.

Koncz 1990 és 2010 között önkormányzati képviselő volt Szerencsen, 1998 és 2002 között a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listájáról jutott be az Országgyűlésbe, 2001 és 2002 között Szerencs alpolgármestere volt, időközben volt bizottsági elnök, tanácsnok. 2010-től Szerencs polgármesterévé választották, négy évvel később pedig sikeresen újrázott. A politikus Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2002 és 2006 között a megyei közgyűlés tagja, 2006–2010 között alelnöke volt.

Koncz Ferenc halálával papíron megszűnt a Fidesz kétharmados parlamenti többsége, amihez 133 képviselő kell, a Fidesz–KDNP-nek most 132 van. A Borsod megyei választókerületben időközi választást kell tartani - emlékeztet az Index.

Figyelmébe ajánljuk