Bayer Zsolt a Várban 32 ezer forintért bérel egy önkormányzati lakást

  • narancs.hu
  • 2019. április 2.

Belpol

Pár száz méterre Orbán új rezidentiájától, a Karmelita Kolostortól.

A 24.hu cikke szerint február 20-a óta Bayer Zsolt új lakcíme a budai Várnegyed szívében van. Az önkormányzattól kikért adatok alapján Bayer tavaly szeptemberber lakáscserével jutott hozzá a közel 50 négyzetméteres ingatlanhoz, amiért költségelvű lakbért fizet, havonta 31 737 forintot.

Egy Úri utcai hasonló méretű lakásért a piacon ennek az árnak a tízszeresét is elkérhetik. De még az önkormányzat által megszabott piaci árak is jóval magasabbak: egy Bayer közelében lévő egyszobás önkormányzati lakás induló bérleti díja is 83 ezer forint.

A portál emlékeztet rá, hogy a kerületi lakásrendelet alapján lakáscsere esetén valóban költségelvű lakbért fizet a bérlő, de az önkormányzat egy új szerződéskötéssel bármikor felülbírálhatná a bérleti díjat, a lakásrendelet módosításával pedig emelhetne azon. A fideszes többségű önkormányzat így elkerülhetné a vagyonvesztést.

false

A portál kérdéseire Bayer is válaszolt. Azt írta: a lakásért cserébe egy budai agglomerációban lévő, hetven négyzetméter alapterületű kertes házat adott. Tízmillió forintot költött a lakás felújítására, amivel „az önkormánzat vagyonát gyarapítottam, mint bárki más, aki így tesz, bár a felújítás nyilván a mi kényelmünket szolgálta.“

Bayer azt állította, hogy az általta fizetett bérleti díj ugyanannyi, mint az előző lakóé volt, és mint mindenké másé a házban. A portál szerint azonban ez utobbi így nem igaz, a házban piaci és szociális alapon bérelt lakások is vannak.

Bayer a 24.hu-nak egy tanáccsal is szolgált:

"Szokjanak le végre arról, hogy mindenkit baszogatnak, aki merészel a várban lakást szerezni magának ilyen módon."

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.