A váci megyéspüspöknek nem tetszik, hogy a hódmezővásárhelyi plébános a Fidesz mellett kampányol

  • narancs.hu
  • 2018. január 16.

Belpol

Beer Miklós odaszólt.

„Amikor egy pap elkötelezi magát egy politikai párt mellett, akkor ezzel egy kicsit azt is jelzi, hogy ő csak annak a pártnak a szimpatizánsait tekinti híveinek. És ez nagyon nagy hiba” – mondta Beer Miklós váci megyéspüspök az RTL híradójának.

Beer arra reagált, hogy Németh László hódmezővásárhelyi plébános a vasárnapi mise után lényegében arra szólította fel híveit, hogy a Fidesz jelöltjét támogassák a februári időközi polgármester-választáson.

Nem volt rest a Fidesz mellett kampányolni a vasárnapi misén a hódmezővásárhelyi plébános

Politikai igehirdetés. Bár nem Németh László misézett, a végén mégiscsak magához ragadta a szót a hódmezővásárhelyi plébános. Annyian voltak január közepén a vasárnapi misén, mint egyébként karácsonykor. Németh László atya az egybegyűlt híveket pedig, mint ahogy azt lényegében előre bejelentette, a Fidesz támogatására buzdította a közelgő időközi polgármester-választáson.

Az RTL-nek egy hívő úgy nyilatkozott, Németh ezzel szégyent hozott az egyházközségre, és birkáknak nézte hallgatóságát. A Szeged-Csanádi Egyházmegye szerint ugyanakkor Németh csak „az egész közösséget érintő, cáfolhatatlan tényeket közölt”. Ez a vélemény persze nem túl meglepő, Kiss-Rigó László, az egyházmegye püspöke jó kapcsolatot ápol a kormánypárttal, egyebek mellett ő szentelte fel a felcsúti Pancho Arénát is.

Hódmezővásárhelyen a február 25-i időközi választáson a Fidesz Hegedűs Zoltán alpolgármestert indítja, az ellenzék a függetlenként induló Márki-Zay Péter mögé állt be.

 

Figyelmébe ajánljuk