„Bevallotta” a kormányközeli üzletember, hogy bűnt követett el

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 22.

Belpol

Kuna Tibor saját bevallása szerint nem sáfárkodott jól az isteni ajándékokkal, ezért figyelmeztetésképp bünteti elúszott tenderekkel és a büntető eljárással.

A NER kegyvesztettjévé vált Kuna Tibor üzletember, a Fidesz volt kabinettitkára, akinek bár korábban fontos szerepe volt a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá rendelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) sokmilliárdos kormányzati propagandakampányainak lebonyolításában, isteni akaratot lát bukásában.

A Fidesz-közeli vállalkozó június végén elesett a Nemzeti Kommunikációs Hivatal állami kommunikációs tenderei megrendeléseitől, ráadásul az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg.

Kuna korábban úgy gondolta, azért volt kiemelkedő sikerekben része, mert Isten kiválasztotta erre a szerepre. Bukását is bibliai példákon keresztül tudta megmagyarázni egy pünkösdista gyülekezet előtt, Kecskeméten – írja a 444.hu.

„Nagyon szükség volt az életembe', hogy Isten két kiadós, nagy pofonnal a helyére rakjon. Tehát, ha néha ilyen öblös a hangom, az azért van, mert egy nagy hal, a cet gyomrából beszélek hozzátok, mert még mindig ott vagyok, de Isten az, aki eltervezte az én kiköpetésemet, és soha életemben nem voltam még ilyen jól.”

Ezek szerint Kuna Tibor Jónás prófétaként gondol magára, de egyéb példákon keresztül érzékeltetve saját bevallása szerint az okozott problémát számára, hogy nem volt elég közvetlen a kapcsolata az Úrral.

„Én ezelőtt pár évvel kaptam Istentől két talentumot. »Ezzel menjél, szolgáljál!« Az egyik az egy nagyon nagy rakás pénz, a másik meg egy nagy rakás hatalom és befolyás. És én úgy éltem az életemet, hogy ezt a nagy rakás pénzt nagyon jól használtam.”

Ám hiába minden jó cselekedet, a rengeteg pénz, Kuna valamit mégsem csinált jól. Úgy véli, másik képességét, a nagy rakás hatalmat és befolyást nem használta, ezért azt Isten elvette tőle.

„...jól van, fiam, ha nem hallod meg szelíden, akkor meghallod keményen” – vélekedett a történtekről Kuna.

Na már most, amennyiben a keresztény teológia szerint az Úr tévedhetetlen, az azt jelenti, hogy Kuna Tibort nem véletlenül sújtja a Mindenható, vagyis Kuna bibliai példája akár egy vallomással is felér, hisz' ezek szerint Isten nem véletlenül, hanem okkal küldte rá példának okáért a Fővárosi Ügyészséget.

 

 

Figyelmébe ajánljuk