Csak jövőre dönt a parlament a 2023-as költségvetésről

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Belpol

A tervek szerint „rezsivédelemre” több mint 2600 milliárdot fordít a kormány.

A kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását. A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány – mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az MTI-nek.

Hozzátette, a módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a parlament elé terjesztjük, az Országgyűlés jóváhagyását kérve, mondta Gulyás. 

„Fel kell tölteni a rezsivédelmi alapot, mert ezen keresztül biztosítjuk az átlagfogyasztás erejéig a rezsicsökkentett árak fenntartását a magyar családoknál és a rezsivédelmi alapból finanszírozzuk az energiaintenzív magyar vállalkozások támogatását. Ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, soha nem látott összeget, több mint 2600 milliárd forintot fordítunk erre a célra” – jelentette ki a miniszter. Hangsúlyozta, a legveszélyesebb esztendőben is biztosítja a költségvetés a családtámogatásokat és garantálja a nyugdíjak értékállóságát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?