Családban marad: Bánki Ágnes (röplabdaszövetség) üdvözölte, hogy Bánki Erik (Fidesz) javaslatára immár sportágába is áramolhatnak a tao-pénzek

  • narancs.hu
  • 2017. június 20.

Belpol

A szavazást is a parlamentben izgulta végig.

A múlt héten a fideszes Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kezdeményezte, hogy a röplabda is váljon látványcsapatsporttá, és így kerüljön be a társasági adókedvezménnyel támogatható sportágak közé. Az Országgyűlés meg is szavazta a javaslatot.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a Magyar Röplabdaszövetség nevében Bánki Ágnes, a fideszes képviselő felesége dicsérte az új rendszert. „A teremröplabda mellett a strandröplabda számára is óriási előrelépési lehetőség. Így mind az utánpótlásba, mind pedig az infrastruktúra fejlesztésébe akkora összegek áramolhatnak, amellyel idehaza is olyan rangot vívhat ki a szakág, amilyet a világ más tájain is kiharcolt már magának” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a röplabdaszövetség strand- és szabadidősröplabda-bizottságának elnöke, aki mellesleg a parlamentben követte végig férje kezdeményezésének sorsát.

Figyelmébe ajánljuk