Csekket kapott Tiborcz István Karácsony Gergelytől
IMG_20190625_122239_resized_copy.jpg

Csekket kapott Tiborcz István Karácsony Gergelytől

  • narancs.hu
  • 2019. június 25.

Belpol

Zajlik az előválasztási kampány.

Tiborcz István új villája előtt tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje és Kunhalmi Ágnes szocialista parlamenti képviselő.

Karácsony szerint ősszel megtörhető a Fidesz hatalma a fővárosban, mert a kormány hatalomra kerülése óta Budapest-ellenes politikát folytat és Tarlós ezt nem tudta megakadályozni.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Az elmúlt években ráadásul „sok ember méltatlanul meggazdagodott közpénz ellopásából“, miközben a budapestieknek egyre nehezebb az életük. A sokszor lakhatási nehézségekkel küzdő átlagemberek „arcába tolják gazdagságukat“ azok, akik tisztességtelen módon tettek szert nagy vagyonokra.

Az ellopott közvagyonból pedig vissza kell adni a köznek, ezért akarja Karácsony bevezetni a Tiborcz-adót, vagyis az 500 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanok különadóját - ismételte meg korábbi kampányígéretét Karácsony.

„Be fogjuk vasalni pénzt azokon is, akik perrel fenyegetnek“ – utalt a politikus Tiborcz Istvánra, aki az index.hu-n keresztül megüzente: beperli Karácsonyt a Tiborcz-adó elnevezés miatt. A két politikus ezek után egy sárga csekket tett Tiborcz villájának kapujára.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Kérdésre válaszolva Karácsony arról is beszélt, hogy Tarlós István azért szidja őt és az előválasztást, mert az elmúlt 9 évben nem ért el semmit, a nem létező eredményekkel pedig nem is lehet kampányolni.

Karácsony azt is elmondta, hogy már eddig is rengetegen vettek részt az előválasztáson, akár 60 ezer szavazat is összegyűlhet csütörtökig.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Neked ajánljuk