Átlátszó trükkel tenné tönkre az ellenzéki összefogást a volt szocialista Újpesten
horvathimre.jpg

Átlátszó trükkel tenné tönkre az ellenzéki összefogást a volt szocialista Újpesten

  • narancs.hu
  • 2019. június 25.

Belpol

Közösen indulna az önkormányzati választáson az összes ellenzéki párt. Egy volt MSZP-s politikus ellopta az ellenzéki pártok egyesületének nevét és programját is.

Újpesten az összes ellenzéki párt egy egyesület nevében indul az őszi önkormányzati választáson. Közös polgármesterjelölt, közös képviselők, közös program, ez az az UPK, az Újpestiek Közössége Egyesület, amely 2018 decembere óta létezik, írja az Index.

Májusban azonban a volt MSZP-s politikus, Horváth Imre is létrehozott egy ÚPK nevű szervezet, szóról szóra lemásolva az ellenzéki pártok közös célkitűzéseit.

A 75 éves Horváth egyesületét ÚPK – Újpesti Patrióták Egyesület-nek hívják, Horváth azonban nem tudta megmagyarázni miért a K a rövidítésben. „Igen? Az az én nevemen van? Akkor csakis abban indulhatok!" válaszolt Horváth az egyesületet firtató kérdésekre. Azt is mondta, hogy még nem tudja, indul-e a választásokon.

Horváth azt mondta, nem tudta, hogy van egy másik nagyon hasonló nevű egyesület is Újpesten: „Higgye el, hogy nem tudom, mert nem láttam annak a másik szervezetnek a papírjait. Nem az én ügyem, hogy ha hasonlít". A névegyezés azért nem tűnhetett fel a cégbíróságon, mert Horváth ÚPK-ját valamiért Egerben jegyezték be.

Arra, hogy miként lehet, hogy a két egyesület célkitűzései szóról szóra megegyeznek, szintén nem tudott mit mondani Horváth.

Az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje Déri Tibor, a Momentum politikusa lesz. Déri azt mondta, keresik a jogorvoslati lehetőséget a választók megtévesztésére szolgáló, egyértelmű trükk miatt. A Momentum politikusa szerint a fideszes Wintermantel Zsolthoz „bejárással rendelkező" Horváth Imrét a Fidesz irányíthatja.

Horváth amúgy a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett az MSZP-ből és elindult a szavazáson a DK-s Varju László ellenében.

Figyelmébe ajánljuk