Csupán egymilliárddal lesz drágább a parkrendezés

  • narancs.hu
  • 2017. november 7.

Belpol

A Penta a közpénzből felhizlalt építőipar egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Egyedüli indulóként a tervezettnél majdnem egymilliárd forinttal drágábban kötött keretmegállapodást a Penta Általános Építőipari Kft. a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzattal, derült ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből.

Az mno.hu azt írja, 4 milliárd forintba került volna eredetileg a kivitelezés. Mélyépítési, tájépítési, kertészeti, környezetrendezési munkák elvégzésére kötött szerződést a céggel a Pokorni Zoltán igazgatta Hegyvidéki Önkormányzat.

A Penta a XII. kerületben most a parkokat (utak, járdák, terek, térburkolatok, kerékpárutak, közvilágítás, zöldterület, kertészet) veszi kezelésbe.

Ahogy az atlatszo.hu is megírta, a Penta a közpénzből felhizlalt építőipar egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A főképp önkormányzatoknak dolgozó gödöllői cég 2014−2015-ben például – részben konzorciumban – több mint 50 milliárd forint közbeszerzést nyert el, köztük a belvárosi Szervita tér egy részének burkolását.

De ez nem minden. Ez a cég újítja fel a Fidesz alma materét, a Bibó Szakkollégiumot is. A Penta Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségével közösen 1,7 milliárd forintért borászati üzemet épít Tokaj környékén.

Figyelmébe ajánljuk