Megállapodás az MSZP-vel: cáfol a DK

szerző
MTI
publikálva
2017. nov. 07., 13:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Állítják, nem született még megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között.

Annak ellenére, hogy Kovács László már kész konkrét számokról is beszélt, nincs még megállapodás e két párt között, áll a Demokratikus Koalíció közleményében. Mint írják, még „nem született megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között az egyéni választókerületi koordinált jelöltállításról, így az MSZP és a DK sem állapodott meg a körzetekről.
Az ezekről szóló tárgyalások az elmúlt napokban is folytak, a DK vezetői találkoztak az MSZP, az Együtt-Párbeszéd és a MoMA képviselőivel is. Az a szándék, hogy heteken belül átfogó megállapodást érjünk el. Mindazonáltal szükségesnek tartjuk rögzíteni, hogy minden olyan állítás, amely tényként beszél egy már megszületett rész-, vagy átfogó megállapodásról, minden alapot nélkülöz.”

szerző
MTI
publikálva
2017. nov. 07., 13:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  rworse
  2017. november 08., szerda 18:21
  Egy állampolgár egy szavazat. A kettős állampolgárok két állampolgárok. A hármas három...
 2. 13
  galambocskám
  2017. november 08., szerda 11:53
  http://valasz.hu/itthon/ezert-rontott-ra-gyurcsany-a-hataron-tuli-magyarokra-126189

  A Heti Válasz szerint a gyurcsincsi jól kalkulál, szerintem viszont rosszul.

  A népek is tudják, hogy más dolog nem megadni a szavazati jogot és megint más dolog utólag elvenni.

  A népek nem hülyék. Tudom, itt nem úgy látják, itt úgy látják hogy a népek hülyék én viszont úgy látom hogy a népek nem hülyék. A népek képesek felfogni a különbséget. Aki nem fogja fel a különbséget az nem a népek hanem a gyurcsincsi.
 3. 12
  galambocskám
  2017. november 08., szerda 11:07
  A gyurcsincsi szerzett nálam egy jó pontot: előfordul hogy nem a szemkápráztató kockás ingeinek egyikét ölti magára. Ez a legtöbb ami tőle elvárható.
 4. 11
  yoyo
  2017. november 08., szerda 06:49
  Sachs, az első felével, hogy akik nem itt élnek, soha nem éltek itt, nem itt adóznak, stb. ne választhassanak, egyetértek. A fidesz ezt az elemet kifejezetten a saját szavazói réteg kiszélesítésére kreálta, nem volt abban semmi több a puszta nyerészkedő demagógián.

  A második fele egy olyan okoskodás, amihez hasonló nagyon sokféle felvethető lenne, viszont a demokrácia rendszerének faék-egyszerűeégűnek kellene lennie mindenféle csicsázás nélkül.
  Ilyen csicsázás a határon túliak, vagy a mongol redővel rendelkezők, esetleg a kis kece lányomat elénekelni képesek stb. bevonása. (De mondjuk az egy bizonyos pantone árnyalatnál sötétebbek kizárása már nem csicsázás, hanem fasizmus).

  A határontúliak szavazatának megvonása mint ötlet külön, kiragadva, most, így felvetve nagyon szar ötlet. Emiatt buzerálás és nem koncepció.
  Gyurcsány ránézett egy közvéleménykutatásra, ahol talán 70% nem ért egyet a határon túliak szavaztatásával, és meglátott benne egy esélyt.

  De kizártnak tartom, hogy ez a 70% harcosan, minden egyéb elfogultságától, elkötelezettségétől mentesen ellenezné, azaz sikeres is lehetne egy ilyen népszavazás. A 70% mondjuk minimum fele fideszes szavazó, tizenvalahány százaléka jobbikos. Lehetne-e őket egy határon túli magyarok jogait korlátozó szavazásra aktivizálni? Illetve a 70% túlnyomó része NEM DK-s szavazó. Lehetne-e őket Gyurcsány politikai harcához aktivizálni? Kizárt.

  Hiába tök jogos a felvetés, ha a mód és az időpont rosszul megválasztott. Gyurcsány 2004-ben egyszer már nagyon rossz választ adott (egy aljas és nagyon rossz felvetésre). Ez ahhoz nagyon hasonló. Vannak nagy problémák, amiket néha csak provokatív módon lehet elkezdeni a megoldását. Én ebben az esetben sokkal inkább tartom azt, hogy csak egy új, konszenzusosan elfogadott választási törvény lehet a helyes megoldás, amely tisztázza ezt a kérdést is.
 5. 10
  galambocskám
  2017. november 08., szerda 05:11
  Azzal viszont már nem értek egyet, illetőleg nehezen is tudnám elképzelni hogy - mondjuk - győz a gyurcsincsi vezette ellenzék és azzal kezdik az országlásukat hogy beintenek a környező országokban élő magyaroknak.

  Ez nyilván gyurcsincsi saját ötlete. Az ellenzék saját magától olyan amilyen, nem kell ehhez orbáni machináció.
 6. 9
  sachs
  2017. november 07., kedd 21:21
  Ez a nagy baj, hogy mindenki mindenben valami hátsó szándékot lát. Nem azért gondolom rossznak a határon túliak itteni szavazását, mert a "helyzetet" akarom megváltoztatni, hanem azért, hogy ne ugasson bele a dolgokba az, aki aztán nem viseli a következményeket. A gyerekek esetében pedig az gondolom, hogy a gyerekeknek speciális érdekeik vannak, amik nem tudnak kifejeződni a mostani rendszerben. Például az oktatásra vonatkozóan, vagy a környezet hosszú távra szóló elbarmolására vonatkozóan. Persze egy csecsemő mit sem tud ezekről, de ha az anyja szavaz helyette, az éppen jó.
 7. 8
  yoyo
  2017. november 07., kedd 20:33
  sachs, valahányszor a választok körének buzerálását pedzegetik, összerándul a gyomrom.

  Az egyik dolog: a kialakult helyzeten nem változtatna a legcsekélyebb mértékben sem, ha a most regisztráltak helyett/mellett mások (is) szavaznának (kizárva a butákat, a linkeket, bevonva az igazoltan hun vagy az onogur származásúakat, + egyéb agyrémek).

  A másik szempont: ez alap, a választójoggal nincs tilitoli, nincs ügyeskedés, nincs stiklizés.
  Nincs. Annyi mindent felforgattak, annyi mindent elrontottak már. Nem kell ezt fokozni.
 8. 7
  sachs
  2017. november 07., kedd 19:17
  Na de például a (tősgyökeres valódi) angolok nem választhatnak otthon, ha már egy bizonyos ideje külföldön élnek.

  Másrészt viszont nekem tetszett volna, hogy a gyerekek is kapjanak szavazati jogot. Baromi egyszerű lett volna megoldani: Akármelyik szülő elfárad a szavazókörbe a gyermek anyakönyvi kivonatával, és leadja a szavazatát a gyermek helyett.
 9. 6
  galambocskám
  2017. november 07., kedd 18:24
  http://valasz.hu/itthon/kartyavarkent-omlik-ossze-gyurcsanyek-ervelese-126149

  Ez a jó link.
 10. 5
  galambocskám
  2017. november 07., kedd 16:34
  Én eredetileg egyetértettem gyurcsincsivel, miszerint mindenki ott szavazzon ahol viseli a szavazásának következményeit. Ami azt illeti, most is egyetértek vele.

  Nade, találtam a Heti Válaszban egy cikket amitől csuklottam. Fel van sorolva hogy másutt kik szavazhatnak:

  http://valasz.hu/itthon/kartyavarkent-omlik-ossze-gyurcsanyek-ervelese-126149.

  "– Németország (Szavazati jog a parlamenti választásokra, amennyiben az illető 14 éves kora óta legalább három hónapot egyvégtében Németországban élt, vagy olyan közeli szálakkal fűződik az országhoz, hogy a választás eredménye az ő életét is befolyásolja.)"

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra