Czeglédy újabb vétsége: túl sokat olvas

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. okt. 09., 09:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Több tucat könyvet halmozott fel a zárkában Czeglédy Csaba, ezért fegyelmi fenyítésben részesítették. Ki is vizsgálták ám rendesen.

Fegyelmi fenyítést kap Czeglédy Csaba, amiért megsértette a zárka- és körletrendet – derül ki a hvg.hu birtokába került fegyelmi határozatból. A több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikus bűne: túl sok könyv volt nála a cellájában.

A múlt nyár óta előzetesben lévő baloldali politikus-jogász ugyanis „fegyelmi fenyítést” kapott, miután az engedélyezett mennyiségen felül – a határozatból nem derül ki, pontosan mennyit lehet a zárkában tartani – 47 könyvet „halmozott fel” cellájában.

Az esetet előbb egy első-, majd egy másodfokú fegyelmi eljárás során vették górcső alá, amikor is több bizonyítékot is beszereztek .

MIvel „kerülnie kell a felhalmozást”, ezért a „fegyelmi jogkör gyakorlója helyesen arra jutott, hogy fegyelemsértést követett el” a bv-intézet házirendjének megszegésével.

Czeglédy az eljárás során „nem vitatta”, hogy túl sok könyve van, végül „fegyelmi fenyítésként” egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől.

A határozat ellen jogorvoslatnak helye nincs, így múlt héten Czeglédy egyik ügyvédje két nagy szatyornyi könyvet hozott el tőle – megakadályozva a további bűnelkövetést.

Tavaly június közepén vették őrizetbe vették a közel 3 milliárd forintos adócsalással gyanúsított bűnszervezet kilenc tagját, köztük a szocialisták szombathelyi önkormányzati képviselőjét, Czeglédy Csabát. A nyilvánosságot alapvetően Czeglédy miatt érdekli az ügy. Strómanok, kamucégek, áltevékenység – az ügy hétteréről alábbi cikkünkben olvashat részleteket.

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. okt. 09., 09:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. október 09., kedd 11:13
  Hát igen, a felhalmozás...

  "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, s csűrökbe sem gyűjtenek: mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti többet azoknál?
  Ugyan melyiktek nyújthatja meg életkorát csak egy rőfnyivel is, ha aggodalmaskodik?
  És a ruha miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezei liliomokat, mint növekednek. Nem fáradoznak, s nem fonnak.
  Mondom nektek: Még Salamon sem volt minden dicsőségében úgy felöltözve, mint egy ezek közül.
  Ha pedig Isten így öltözteti a mezei virágot, amely ma virít, de holnap kemencébe kerül, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?
  Ne nyugtalankodjatok tehát és ne kérdezzétek: Mit eszünk? vagy: Mit iszunk? vagy: Mibe öltözünk?
  Mindezt a pogányok keresik. Hiszen tudja mennyei Atyátok, hogy minderre szükségetek van.
  Ti keressétek elsősorban Isten országát s annak igazságát, és ezeket is mind hozzá kapjátok.
  Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnapi nap majd gondoskodik magáról. Elég a mának a maga baja."

 2. 1
  Hofipisti
  2018. október 09., kedd 10:26
  Érdekelne, hogy mit is tartalmaz a "házirend". mert az, hogy "kerülni kell a felhalmozást", inkább vezető politikusainknak szól - remélem egyszer rájuk is fog vonatkozni a börtönházirend - bár nekik a sok könyv miatt nem nagyon lesz gondjuk!
  Az ilyen "házirend -megfogalmazás jellemző a nálunk már vagy évtizede dúló jogszabály-megfogalmazásra. milyen jogszabály az, ha azt ÉRTELMEZNI kell?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra