Diplomáciai karriert ajánlottak Magyar Péternek, de nem akarta itthon hagyni a gyerekeit

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Belpol

Ez történt azon a bizonyos találkozón a Karmelitában, állítólag. 

A lényeg az volt, hogy a válásommal kapcsolatban, illetve annak az intézésével kapcsolatban hívott be egy miniszter egyeztetni, és ott tett nekem különböző ajánlatokat, amit én visszautasítottam. Hiszen nem szerettem volna külföldre menni és diplomáciai karrierbe kezdeni ismét, és itt hagyni a három gyerekemet Magyarországon” – nyilatkozta Magyar Péter az RTL Híradónak. 

Varga Judit volt férje korábban azt nyilatkozta, a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostorba hívták egyeztetésre 2020-ban, hogy a válásáról beszéljenek, ugyanis feleségével, Varga Judit akkori igazságügyi miniszterrel akkor épp megromlott a kapcsolatuk, ezt akarták vele átbeszélni. „Behívtak a Karmelita kolostorba, és azt mondták, hogy ha ez és ez fog történni, akkor ezt és ezt választhatom. És mondtam, hogy nem” – fogalmazott a korábbi interjúban, amit most kiegészített további részletekkel. 

A csatorna emlékeztetett, hogy az állítólagos találkozó téma volt a Nemzetbiztonsági Bizottság keddi zárt ülésén. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint ezen kiderült, hogy „a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót”. Magyar Péter szerint azonban ő sohasem mondta, hogy a titkosszolgálat egy tagjával tárgyalt Karmelitában. Megismételte, hogy egy miniszter próbálta győzködni, de azt nem árulja el, ki.  

„Szükségtelennek tartottam megnevezni ezt az illetőt, szerintem aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, vagy hallgatta a Partizán-interjúmat, az össze tudja tenni a képet, és pontosan tudja, hogy kire gondoltam” – mondta Magyar Péter. A Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója korábbi posztjaiban főleg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert nevezte meg. Magyar azóta tár fel részleteket a rendszer működésével kapcsolatban, hogy a kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Varga Judit is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk