Durva választ kapott Szél Bernadett: „végighisztizte/zsarolta” a kampányt

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 22.

Belpol

Sallai Róbert Benedek rövid úton mindenkit kiosztott.

Miután kedden Szél Bernadett lemondott az LMP-ben betöltött összes pozíciójáról, a társelnöki posztról, illetve a frakcióvezetőségről is, szerdán a hvg.hu információi szerint az LMP zárt Facebook-csoportjában közzétett indulatos bejegyzésben ment neki mindenkinek Sallai Róbert Benedek.

Az LMP már-már kabaréba illő története újabb fejezetében Sallai nem finomkodik, mint hangsúlyozza Szélt minősítve, „a valóság látásának ilyen szintű hiánya” szerinte a vezetői képességek alapvető hiányát mutatja meg.

„Valaki, aki hosszú időn keresztül meghatározó, jó ideje legjelentősebb szereplője volt politikai közösségünknek, aki maga határozza meg minden láthatóságunkat a külső kommunikáció szervezésével jó ideje, aki a legismertebb arcunk és egyben felelős társelnökként a politikai stratégiai irányokért, nem talál semmi hibát vezetői ténykedésében – az meglep. Ellenben mindenki másban hibásokat lát, az EB-től a titkáron át a Fideszig a párt helyzete miatt. Ez benyomásaim alapján döbbenetes, már-már kóros.”

De Sallai nem kissé személyeskedve, költői és/vagy gúnyos kérdés formájában utal Szél keddi levelére, miszerint saját politikai közössége bünteti és hagyta magára.

„Szél Bernadett Hadházy Ákossal végighisztizte/zsarolta a választások előtti másfél évet, és mindennek úgy kellett lennie, ahogy ők kitalálták. Ákossal, Ron Werberrel, Petikével, Erzsivel – mindentől mindennek úgy kellett lennie, ahogy Detti akarta, persze azt, hogy mit akar, nem tudom ki mondta meg neki. Magára hagyva? Ez vicc?”

„Félreértés ne essék: Dettit remek jelöltnek, jó politikusnak, kiváló országgyűlési képviselőnek éreztem mindenkor elképesztő munkabírással és szorgalommal. Bárhol megállná a helyét: DK-ban, Fideszben, MSZP-ben – bármit látszólag hitelesen képvisel, akár egyetért azzal, akár nem, és már képes magát úgy fényezni, ahogy a legprofibbak. Bárhol megállná a helyét – épp ez a baj.”

Sallai szerint „egy karrieristákat futtató, érték nélküli pártot csináltak egy politikai közösségből, ami a politikai kultúra megújítására jött létre”.

„Az LMP végső stádiumban van. Hogy az agyhalál, vagy a szívmegállás következik be gyorsabban, nem tudni, de szemlátomást érdemi törekvés nincs is arra, hogy más jövő lehessen. Az LMP egy színtelen, szagtalan, karaktertelen, jelentéktelen politikai erővé silányodott, ami maga karikatúrájaként groteszk arccal vonul ki szánalmas közjátékok közepette a közéletből.”

Majd összegzésként simán közli,

„Detti mai bejelentése a süllyedő hajót elhagyó kapitány képét erősítve röpíti tovább az LMP-t a politika szemétdombja felé, ahová egyre inkább való.”

Egy volt szocialista ülhet Szél Bernadett székébe?

Miután Szél Bernadett bedobta a törülközőt, az LMP-ben azt találgatják, ki jöhet szóba egyáltalán utódjaként. Ugyanis a pártvezetésben kevés a nő, és az alapszabály szerint az egyik társelnöknek mindenképpen nőnek kell lennie. „Rettenetes káderhiányunk van. Őszintén, nem tudok olyan női politikust mondani az LMP-ben, aki kellően ismert ahhoz, hogy a párt arca lehessen az országos médiában” – mondta a magyarnarancs.hu-nak az ellenzéki szervezet egyik politikusa.

 

 

Figyelmébe ajánljuk