Eddig 170 ezer aláírás gyűlt össze az ellenzék népszavazási kezdeményezésére

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

Többek közt a Fudanról és az álláskeresési járadékról szólnak kérdések.

Az ellenzéki pártszövetség, az Egységben Magyarországért már 170 ezer aláírást gyűjtött össze,  így napokon belül meglehet a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírás – ezt Orosz Anna, a Momentum alelnöke jelenette be péntek reggel, az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatóján. A Facebookon közvetíttet eseményen a többi ellenzéki párt képviselőjeként Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnesm Z. Kárpát Dániel és Ungár Péter szólalt fel.

A népszavazáson két kérdést tehetnek fel:

  • "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványrészére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?"
  • "Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?"

A sajtótájékoztató végén az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is beszélt, aki elmondta: a népszavazáson Magyarország lakosai dönthetnek arról, hogy milyen országot akarnak. Olyat, ahol „egy kínai kommunista migránsegyetem épül, amelyben hárommilliós tandíjnál nem valószínű, hogy túl sok magyar gyermek tanulhat majd”, vagy olyat, ahol diákváros épülhet a vidéki fiataloknak fővárosi tanulmányaikat megkönnyítve.

Hozzátette, hogy az egyesült ellenzék a szeretet Magyarországát képviseli, és egy olyan országot, ahol a csirkfarhát hatósági árassá tételével, hanem inkább megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk