Harmincezer dollárt fizetett ki az MCC az egyik amerikai meghívottjuknak

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

Dennis Prager, az amerikai szélsőjobboldal egyik médiacelebje 2021. augusztus 5-7. közötti MCC Feszten szerepelt.

Egy felszólalás és egy 30 perces podcast-adás - körlbelül ennyi dolga volt Dennis Pragernek a 2021. augusztus 5-7. közötti MCC Feszten, amelyért cserébe 30 ezer dollárt kapott a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegiumtól.

A rendezvények az amerikai szélsőjobboldal egyik médiacelebjének tartott Prager a Népszava szerint alapvetően az Orbán-kormányt dicsőítette, a bevándorlás és melegjogok kemény elutasítása és a sajtó megregulázása miatt. Azt, hoyg mindezért Prager mennyi pénzt kapott,  a tengerentúli emberjogi szervezet, a Southern Poverty Law Center derítette ki, akik egyszerűen kikérték a szerződést a szervezőktől. 

A Népszava emlékeztet, hogy Dennis Prager Tucker Carlsonnal együtt lépett fel, utóbbi az esemény ideje alatt egy héten át Budapestről sugározta politikai showműsorát a Fox Newson, és szintén a nyugati kultúra megmentőjeként propagálta Orbán Viktort és a magyar keresztény nacionalista modellt.

Dennis Prager tiszteletdíjához hozzáteszik:  több mint négyévnyi magyar minimálbérnek felel meg. A rendezők szerint azonban ennek csa kegy része volt honorárium, ugyanis a meghívott semmilyen költségát nem állták. A meghívott szerint az összegből 10 ezer dollárt vitt az a business osztály a repülőgépen, így neki 20 ezer dollár maradt - írják.

Az MCC működését és kormányoz kötődését az alábbi cikkünkben tártuk fel részletesen:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Címszereplők

  • Kiss Annamária

Az elmúlt évad során a Katona József Színházban is láthattuk Médeia drámáját (Bagossy Júlia rendezésében), de hogy ne menjünk messzire, a Jurányiban is futott a Czukor Balázs által színre vitt változat.

Feladatmegoldás

Az OSA Archívum nem először foglalkozik azzal, hogy a legnagyobb haláltábor hogyan él tovább a magyar történeti tudatban. (Auschwitzba 56 nap alatt 430 ezer vidéki magyar zsidót hurcoltak, és a tábor minden harmadik áldozata magyar volt.)