Harmincezer dollárt fizetett ki az MCC az egyik amerikai meghívottjuknak

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

Dennis Prager, az amerikai szélsőjobboldal egyik médiacelebje 2021. augusztus 5-7. közötti MCC Feszten szerepelt.

Egy felszólalás és egy 30 perces podcast-adás - körlbelül ennyi dolga volt Dennis Pragernek a 2021. augusztus 5-7. közötti MCC Feszten, amelyért cserébe 30 ezer dollárt kapott a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegiumtól.

A rendezvények az amerikai szélsőjobboldal egyik médiacelebjének tartott Prager a Népszava szerint alapvetően az Orbán-kormányt dicsőítette, a bevándorlás és melegjogok kemény elutasítása és a sajtó megregulázása miatt. Azt, hoyg mindezért Prager mennyi pénzt kapott,  a tengerentúli emberjogi szervezet, a Southern Poverty Law Center derítette ki, akik egyszerűen kikérték a szerződést a szervezőktől. 

A Népszava emlékeztet, hogy Dennis Prager Tucker Carlsonnal együtt lépett fel, utóbbi az esemény ideje alatt egy héten át Budapestről sugározta politikai showműsorát a Fox Newson, és szintén a nyugati kultúra megmentőjeként propagálta Orbán Viktort és a magyar keresztény nacionalista modellt.

Dennis Prager tiszteletdíjához hozzáteszik:  több mint négyévnyi magyar minimálbérnek felel meg. A rendezők szerint azonban ennek csa kegy része volt honorárium, ugyanis a meghívott semmilyen költségát nem állták. A meghívott szerint az összegből 10 ezer dollárt vitt az a business osztály a repülőgépen, így neki 20 ezer dollár maradt - írják.

Az MCC működését és kormányoz kötődését az alábbi cikkünkben tártuk fel részletesen:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!